середа, 24 лютого 2021 р.

Зустріч з фахівцями Гуляйпільської районної філії Запорізького обласного центра зайнятості

 

Вибір майбутньої професії є дуже важливим кроком в житті людини. Кожен прагне мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал, побудувати кар’єру. Особливо важливо своєчасно проводити профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю.

Фахівцями Гуляйпільської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості 19 лютого 2021 року проведено профорієнтаційний урок для учнів 10 та 11 класів. Учасники заходу мали змогу дізнатися про те, як зорієнтуватися у складному лабіринті професій, уникнути помилок і розчарувань при виборі професій. Діти опрацьовували формулу «Хочу – Можу-Треба», класифікували професії за приналежністю до однієї з п’яти груп, розбирали ситуації, що стосуються професійного вибору, побудували свою «Лінію життя» та прийняли участь у грі «Професія на літеру».

На завершення, фахівець з профорієнтації Леся Прохоренко ознайомила учнів з Платформою профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості та з профорієнтаційною платформою на каналі Telegram за допомогою якої учні можуть визначити свої професійні схильності.