понеділок, 29 березня 2021 р.

Заходи з гендерної політики

 

Профорієнтаційний захід «При виборі професії всі ми рівні». Захід провела Клименко Людмила Михайлівна 15.03.2021 р. для учнів 6 класу.

На заході було розглянуто коло професій, та  рівність чоловіків і жінок при їхньому виборі. Діри розповіли про різні  професії, їх особливості. Щодо деяких професій виникли дискусії, які всі жваво обговорили. Темою дискусії було питання «Чоловічі» і «жіночі» професії. Діти активно обговорювали кожну окрему професію та хто з нею краще впорається. Учні зрозуміли, що сьогодення дозволяє обирати будь-яку професію як жінкам, так і чоловікам.

Виховна години з теми: "Ми всі різні, але рівні". Захід провела  Бадалян Катерина Станіславівна 17.03. 2021 р. для учнів 10 класу.

Учні зрозуміли значення основних понять, що стосуються теми гендерної рівності, навчилися аналізувати свої соціальні ролі та визначати себе як особистість, аналізувати особливості гендерної соціалізації в різні періоди історії, характеризувати державну політику з утвердження гендерної рівності в Україні

Зустріч учнів 10-11 класу 30.03.2021 р. з дільничним  офіцером поліції Нечепорук Євгенією Михайлівною.

Дітям було роз’яснено про рівні права та відповідальність як чоловіків, так і жінок. Євгенія Михайлівна ознайомила учнів із Законом України: «Про забезпечення рівних прав та можливостей  жінок і чоловіків», та наголосила на тому, що жінки несуть  кримінальну відповідальність на рівні з чоловіками.