середа, 28 жовтня 2020 р.

«Європейський тиждень місцевої демократії»

 

Курс на європейську інтеграцію України та розвиток місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів є одними з головних пріоритетів державної політики України.

«Європейський тиждень місцевої демократії» - нова політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав - членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Головною метою Тижня є активізація процесів розповсюдження інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, сприяння обізнаності населення щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залученню громадян до прийняття управлінських рішень, надання можливостей для ознайомлення з роллю Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії.

Серед старшокласників було проведено бліц-опитування: «Демократія – це…» Відповіді старшокласників були різносторонніми та обдуманими. Для учнів 5-6 класів була проведена гра-вікторина «Відкриваємо для себе Європу: розвиток місцевої демократії». Для  учнів 7-9 класів були проведені тематичні виховні години.

Місцева демократія є загальною європейською цінністю і повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії. Активна просвіта громадян щодо сучасних європейських інструментів та механізмів сприяння місцевій і регіональній демократії має перетворити їх на палких прихильників процесу євроінтеграції.