пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

Еколого-патріотична гра „Паросток”



13 листопада пройшла дитячо-юнацька еколого-патріотична гра „Паросток” під гаслом „Ми паросток плекаємо і усіх закликаємо”.

Після відкриття та оголошення умов та правил гри дітей було поділено на дві команди, вручено маршрутні листи, в яких було вказано етапи проходження модулів конкурсу.

Перший модуль «Формування життєво-важливих вмінь та навичок» складався з двох станцій: «Орієнтування  на  місцевості», «Метеорологічна». Користуючись шкільним компасом, діти повинні  були визначити за даними азимута та вказаною відстанню місце знаходження об’єкта на місцевості, та знайти в межах об’єкта нові дані азимута. Таких об’єктів дано п’ять. Завдання виконувалося на швидкість. Потім треба було пояснити прикмети погоди.

Другий модуль «Патріотичний» включав в собі чотири станції: «Розгадай кросворд», «Скринька козака», «Берегиня»,  «Українські свята». На першій зупинці діти повинні були  розгадати кросворд, розкодувати слово та дати його визначення. Станція розташовувалась в шкільній бібліотеці, щоб діти могли самостійно знайти тлумачний словник та дати визначення слова «патріотизм». На другій  діти мали вгадати за запитаннями ведучого, що заховано в  скриньці, тематикою було козацтво. Третя зупинка творча, за короткий час учні повинні були виготовити з серветок обереги. І на останній зупинці відгадати за картками українські свята та розташувати їх в хронологічному порядку.

Третій модуль «Екологічний» складався з двох станцій: «Знайди лікарські рослини» та «Екологічний тест».